De echte (meer)waarde van eventfoto's.


Een event organiseren binnen een bedrijfsomgeving is geen gemakkelijke opdracht. Het vergt tijd en geld. Bovendien, moet je rekening houden met het vooropgestelde budget en een waslijst aan to do's. In het proces verliezen sommige organisatoren het overzicht, en vergeten ze het belang van eventfoto's. Eventfoto's bieden je niet alleen lange termijn voordelen, maar zijn ook een échte meerwaarde voor het event en alle aanwezigen.


Hoe kan ik optimaal gebruik maken van de reportage? Waar zit dan precies die meerwaarde?


In dit artikel bekijken we 3 fasen:


Fase 1: De voorbereiding

Fase 2: Tijdens het event

Fase 3: Na het event


Fase 1: De voorbereiding


Niet iedereen gaat zomaar naar een evenement. Mensen zijn pas echt geïnteresseerd wanneer ze genoeg informatie krijgen om een doordachte beslissing te kunnen nemen. Eventfoto's kunnen hierbij helpen. Een waaier aan voorgaande events kunnen het bedrijf van content voorzien die op zijn beurt ook als promotie kan dienen voor een nieuw aanstaand event.


Tip: Gebruik enkel foto's die aansluiten bij de doelgroep van het event.


De beste foto's kunnen dienen als marketingmateriaal voor de website, publiciteit, sociale media of employer branding. Wat men zeker niet mag vergeten, is dat eventfoto's zowel voor, tijdens als na het event de betrokkenheid van alle genodigden sterk vergroot.


*Hou rekening met de eigendomsrechten van de foto's! Je mag ze nooit 'zomaar' gebruiken voor commerciële doeleinden.


Een eventfotograaf inhuren vergt weinig moeite! De meest efficiënte werkwijze voor beide partijen, is het opstellen van duidelijke verwachtingen en doelen. Wil je een watermerk op de foto's? Wil je een digitaal album? Wanneer worden de foto's afgeleverd? ... Duidelijke communicatie bespaart beide partijen veel tijd en zorgen voor, tijdens en na het event.


Fase 2: Tijdens het event


Hoe leuk het event ook was, het is nog leuker het event te kunnen herbeleven. Een eventfotograaf documenteert in de vorm van een fotoreportage.


Genodigden houden er waardevolle herinneringen aan over. Velen willen deze herinneringen delen op sociale media (!) en wat vertelt meer dan woorden? Beelden. De impact van jouw event blijft nazinderen - al is het voorbij. Bezoekers delen deze beelden op hun sociale media-accounts, waardoor het bedrijf en event meer bekendheid krijgen. Bovendien, wekt het ook de interesse van potentiële toekomstige werknemers/genodigden.


De aanwezigheid van een eventfotograaf brengt een zeker professionalisme naar voor.Naast de deejay, sprekers en bar-/cateringpersoneel, heeft de eventfotograaf ook een sociale rol te vervullen. Hij 'entertaint' de mensen met het nemen van leuke foto's ter plaatse.


Fase 3: Na het event


De laatste fase wordt als de belangrijkste fase aanzien! Vaak slaan bedrijven de bal mis door een event (on)bewust niet op te volgen. Hoewel dit vaak gebeurt, zijn er ook bedrijven die wel alles uit hun event halen door het opmaken van een post-event strategie. Hoe doen ze dat dan?


Enkele voorbeelden:


  • Dataverzameling (voor, tijdens & na)
  • Feedback
  • Post-event communicatie
  • Aftermovie en/of fotoreportage delen via de juiste kanalen
  • Content management - Beeldmateriaal selecteren en omzetten in (toekomstig) promotiemateriaal


Ook hier kan men de betrokkenheid van de toen aanwezige genodigden aanwakkeren. Met behulp van de eventfoto's, kun je een leuke bedankingsmail versturen, content posten op social media en de mensen bedanken op de eventpagina.Toon de wereld dat jouw event een succes was en maak hen warm voor wat volgt.


Conclusie


Eventfotografie gaat verder dan het creëren en documenteren van bijzondere herinneringen. Met de juiste aanpak, kan eventfotografie je bedrijf strategisch laten groeien en verbeteren.


Events organiseren kost tijd en geld. Haal er daarom alles uit!Ga naar https://senzevent.mypixieset.com voor meer informatie.


Meer dan 1600 mensen volgen SENZ. Event al op Facebook!

Of ontdek SENZ. Business op LinkedIn.